Актуализацията на бюджета потвърди, че в модернизацията на армията –

...
Актуализацията на бюджета потвърди, че в модернизацията на армията –
Коментари Харесай

Модернизацията на армията забавя ход. Очаквано сделката за бронираните машини изостава

Актуализацията на бюджета удостовери, че в модернизацията на армията – закупуването на нови бронирани машини за Сухопътните войски.

Предвидените 100 млн. лева по плана за бойните машини на Сухопътни войски отпадат, което е предстоящо в случай, че кабинетът към този момент не е оповестил проектите си по какъв начин счита да осъществя плана.

С актуализацията понижават и средствата, планувани за подготовката за асимилиране на новите изтребители F-16 – от 180 млн. лева на 110 млн. лева

За сметка на това със 170 млн. лв. се усилват средствата за придобиване, рационализация, поддръжка и ремонт на въоръжение и техника в това число обезпечаване на употребата на самолета МиГ-29 - от 126 млн. лева на 296 млн. лева

Причината за тези промени са забавянето на доставките, свързани с осъществяването на контракта за придобиване на нов вид военен аероплан.

Модернизацията на авиобазата " Граф Игнатиево " закъсняваше, само че в този момент държавното управление очевидно е изместило графика с към две години напред, колкото се чака да закъснее поради пандемията доставката на новите изтребители.

До края на годината не е обезпечено и усвояването на средствата за придобиването на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.

Тези 100 млн. лв. бяха планувани за изплащането на първа вноска при вероятно подписване на контракт.

Бившият министър на защитата Красимир Каракачанов приключи процедурата за избор на бронирани машини, откакто предстоящо се разбра, че и двете подадени предложения надвишават избрания ценови таван от към 1.5 милиарда лева

Каракачанов стартира разновидността поръчката да бъде изпълнена от ведомствения холдинг ТЕРЕМ, който обаче не може да се оправи с подобен план и ще подписа контракт с непозната компания.

Каракачанов внесе в Министерския съвет отчета за бъдещето на плана и идващото държавно управление би трябвало да се произнесе.

По информация на Меdiapool военната експертиза упорства да се премине към модел с междудържавни договаряния.

Вече година въпросът стои неуреден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР