Акцията започва утре. Проверките ще се извършват в сряда, петък

...
Акцията започва утре. Проверките ще се извършват в сряда, петък
Коментари Харесай

Българо-румънски екипи ще борят опашките на Дунав мост

Акцията стартира на следващия ден. Проверките ще се правят в сряда, петък и неделя

Съвместни екипи на румънската и българската Пътна полиция ще работят от 10 август до 14 септември по пътните сектори, водещи до румънско-българската граница, като част от акция, ориентирана към повишение на сигурността на придвижването по пътищата, оповестява организация Аджерпрес.

През летния сезон на 2022 година, т.е. от 10 август до 14 септември, ще бъдат проведени взаимни акции в окръг Гюргево и в Русе с присъединяване на взаимни екипи на румънската и българската пътна полиция в пътните сектори, които водят до румънско-българската граница. Проверките ще се правят в сряда, петък и неделя, когато трафикът към и от румънско-българската граница се усилва, като контролните пунктове ще бъдат ориентирани по-специално към пътните сектори, които се събират на граничния пункт Гюргево-Русе, съобщи през днешния ден говорителката на Окръжния инспекторат на полицията в Гюргево Рамона Стан, представена от Българска телеграфна агенция.

Съвместните действия ще имат за цел да подобрят съдействието сред правоприлагащите органи на двете страни, да покачат сигурността на придвижването по пътищата и успеваемостта на инспекциите за определяне и наказване на водачи, които нарушават разпоредбите за придвижване, както и за определяне на откраднати транспортни средства или на транспортни средства, които не дават отговор на изискванията за допускане до придвижване по публичните пътища, както и за инспекция дали са изпълнени изискванията за придвижване по публичните пътища в Румъния на транспортни средства, регистрирани в България, добави говорителката.

В същото време румънските и българските полицейски чиновници ще се стремят да откриват транспортни средства, регистрирани в Румъния, България или други страни, които се движат нелегално на територията на двете страни, както и да откриват водачи, които карат под въздействието на алкохол или психоактивни субстанции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР