Акцията започва на 5 март, като във всички проверени клубове

...
Акцията започва на 5 март, като във всички проверени клубове
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив отрича да е превишила правата си при проверки в нощни заведения

Акцията стартира на 5 март, като във всички тествани клубове всички лица, намиращи се там все още са тествани, осъществен им е полицейски обиск, формирани са съответните протоколи. Намерени са наркотични субстанции и божествен газ както на разнообразни места в заведенията, по този начин и в обособени лица, за което са формирани досъдебни производства против тях.

На 6 май е осъществена инспекция в цитирания в медиите нощен клуб по аналогичния метод, като са открити 14 малолетни лица, които са били с декларация за компаньон, настрана в две от лицата са открити наркотични субстанции, като по единия случай е формирано досъдебно произвеждане, а в другия бързо полицейско произвеждане.

Наркотици са открити в едно от сепаретата, за което досъдебното произвеждане е против незнаен причинител, сподели още шефът на полицията. Относно метода на осъществяване на инспекцията в клубовете старши комисар Костадинов съобщи, че той е радикално друг от работата на полицията на други места, защото, по думите му, в тези заведения е социална загадка, че се използват, някъде и популяризират наркотични субстанции. Той изрази схващане по отношение на положението и позицията, в която са се озовали огромна част от клиентите, само че с цел да се реализира някакъв резултат, сътрудниците му са решили, че би трябвало да се извърши инспекция и най-много, когато има подозрение, че някои от лицата имат такива субстанции. Старши комисар Васил Костадинов акцентира, че за задачата са били освободени четири пространства - по две за дами и мъже, като инспекциите са осъществявани според процесуалния кодекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР