Акцията в нощен клуб Бушидо“ е била напълно законна, стана

...
Акцията в нощен клуб Бушидо“ е била напълно законна, стана
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив: Обискът е бил законен; събличани са конкретни лица заради оперативни данни

Акцията в нощен клуб „ Бушидо “ е била изцяло законна, стана ясно от брифинг на управлението на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Старши комисар Васил Костадинов не обясни дали прокуратурата е била известена за акцията, предава Нова телевизия.

По думите му няма превишаване на полицейски пълномощия, след недоволствата на клиенти, че 400 клиенти са били карани да се събличат голи, с цел да бъдат обискирани за опиати.

„ Превишаване на права би могло да има, в случай че някой е злоупотребил с метода на извършаване на тези дейности. Относно това дали всички е трябвало да бъдат тествани по този метод това е различен въпрос.

Дори и с цената на известно нарушаване във връзка с възприемането на дейностите от проверяваните, съм податлив да мисля, че в тези обекти следва да се работи целеустремено. Не сме срещнали никаква поддръжка от притежател на подобен клуб досега във връзка с използването на дрога. Ще открием ли топлата вода като кажем, че там се използват опиати? “, запита Костадинов.

Директорът отхвърли да каже дали е удовлетворен от акцията.

„ Появиха се, в това число в медиите, изказвания от страна на участвали лица за това, че са карани хора да се събличат и да заемат някакви странни пози. Действително, имало е подобен вид инспекция, само че тази инспекция е осъществена според условията на Наказателно-процесуален кодекс и то във връзка с съответни лица, за които към този момент е имало оперативни данни “, разяснява Костадинов.

За всеки случай е назначена вътрешна порверка за превишаване на пълномощията.

След акцията в нощното заведение са формирани три досъдебни производства - две за опиати и едно за безчинство. Собственикът на клуба е сезирал прокуратурата за превишаване на пълномощията на служителите на реда.

„ Това, което е намерено, е една цигара марихуана и някакво пакетче от 0,4 грама вещество. Нищо повече. Пуснахме сигнал в прокуратурата, тъй като това за нас е оскърбление към нашите клиенти и ние няма по какъв начин да оставим по този начин нещата. Можеше да се откри различен метод да се ревизират хората “, съобщи пред Българска национална телевизия Деян Найденов, притежател на заведението.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР