Акцията ще продължи 16 дниДесетки русенци се събраха на площада

...
Акцията ще продължи 16 дниДесетки русенци се събраха на площада
Коментари Харесай

Русе се включи в кампанията срещу насилието над жени

Акцията ще продължи 16 дни

Десетки русенци се събраха на площада пред Общината, с цел да се включат във флашмоб точно на Международния ден за елиминиране на насилието против дамите (25 ноември). Организатори на събитието бяха Сдружение „ Център Динамика “ и дамските клубове Зонта Интернешънъл – Русе и Сороптимист Интернешънъл – Русе.

Точно в 17:30 ч. жители, доброволци от БЧК и танцьори от обичаните русенски сформира „ Вито хоро “, „ Кукери “ и „ Нашенци “ извиха хоро, символизиращо обединяването на хора от всевъзможни възрасти, подкрепящи идеята. Срещу експанзията над дами и девойки се разгласи зам.-кметът Димитър Недев и плувецът с идея Теодор Цветков.

По време на 16-дневната акция, която приключва на 10 декември (Ден на човешките права), в транспортните средства от градския превоз ще бъдат публикувани и осведомителни постери. Те целят да се борят с безразличието по тематиката, като съдържат апел за сигнализиране на 112 при наблюдаване или замесване в актове на принуждение.

Ежегодно част от осведомителната акция по целия свят е и осветяването на емблематични здания в цвета на акцията – оранжево. Така на 30 ноември (вторник) Русе също ще се включи посредством осветяването на постройката на Пантеона.

Инициативите се осъществят със съдействието на ОбщинаРусе, Областна Дирекция на Министерство на вътрешните работи – Русе и Русенски университет „ Ангел Кънчев “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР