Акцията по разтоварването на заседналия край местността “Яйлата“ кораб “Вера

...
Акцията по разтоварването на заседналия край местността “Яйлата“ кораб “Вера
Коментари Харесай

Продължава акцията по разтоварването на Вера Су

Акцията по разтоварването на заседналия край местността “Яйлата “ транспортен съд “Вера Су “ продължава в понеделник. Целта е корабът да бъде оптимално олекотен, след което да се направи следващ опит за неговото евакуиране от скалите.

Все още няма изясненост във връзка с решението на турския притежател какви са желанията му за кораба, откакто преди няколко дни той съобщи, че не може да изпрати екип за спасяването му, само че и не го разгласи за потънало имущество, заяви БНР.

По време на акцията, почнала в петък и траяла повече от 35 часа, с непрестанна работа от кораба беше претрупана по-голямата част от азотния тор.

Заради втечненото му положение товарът беше изпомпван на баржи и по-късно разтоварван на ферибота “Варна “. През нощта на събота против неделя беше изработен опит за освобождението от скалите на плавателния съд, само че още веднъж несполучлив.

След избавителната интервенция през почивните дни, корабът очевидно се е “изправил “, заяви бТВ.

Нов опит за изтеглянето на кораба е плануван за вторник, 26 октомври.

По думите на изпълнителния шеф на Морската администрация капитан Венцислав Иванов работата още веднъж няма да прекъсва, до момента в който времето разрешава.

Водолазен екип още веднъж ще направи проучване на положението на плавателния съд.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР