Акцията по разселването на бежанците приключи неуспешно. Част от тях

...
Акцията по разселването на бежанците приключи неуспешно. Част от тях
Коментари Харесай

Румен Драганов: Хаосът се дължи на функционалната неграмотност на Агенцията за бежанците

Акцията по разселването на бежанците завърши несполучливо. Част от тях не пожелаха да заминат, други взеха решение да се върнат в Украйна, трети ще останат на хотел на свои разходи.

„ Хаосът от последните няколко дни е функционална неначетеност. Няма опит от страна на Агенцията за бежанците да организира такава интервенция. Нашият институт реагира преди два месеца, като съобщи, че хотелите не са място за настаняване на бежанци. Това е неподходящо и за едната, и за другата страна. Няма друга страна, която да ползва такава процедура в Европа. Хотели се употребяват при наводняване, цунами, пожар, земетресение – нещо, при което би трябвало да извадите фамилии довечера и те да пренощуват”.

Така шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов разяснява пред Нова нюз обстановката с разселването на украинските бежанци от хотелите по Черноморието.

По думите му това, което Агенцията за бежанците е трябвало да направи от първия ден – е да настани украинците в бежански лагер. „ Това не е опасност, това не е обида”, уточни той.

„ Не е належащо да си огромен експерт в Агенция по бежанци, тъй като видяхме, че това са новоназначени хора. Но от дете знам, че преди време българите като бягаха в Италия или Германия – те споделяха – отиваме в бежански лагер. Защото те би трябвало да открият ти ли си, детето, което водиш – твое ли е, това ли е името му. Крадец ли си, нарушител ли си, от пандиза ли си избягал. Тоест има една предварителна санитарна инспекция на бежанците, тъй като огромна част от тях нямат и документи,” изясни Румен Драганов.

Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР