Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг кораб продължава.

...
Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг кораб продължава.
Коментари Харесай

Разтовариха 800 тона азотен тор от Вера су

Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг транспортен съд продължава. До този миг трите баржи са съумели да разтоварят към 800 тона. С олекотяването на кораба е открита нова пробойна, следва тя да бъде ремонтирана от водолаз. Голямата баржа, с потенциал от 700 тона, също е в подготвеност.
12 часа е траяло тази нощ разтоварването с трите баржи от европейската организация по морска сигурност на товара от кораба "Вера Су ", който е полутечен. При разтоварването на 800 тона от азотния тор обаче е открита нова пробойна и сега водолазите вършат подводен оглед, с цел да може да се разбере до каква степен е сериозна повредата. Що се отнася до претоварването, то продължава и през днешния ден, защото времето е удобно, оповестиха от Морската администрация.
Още една баржа, която е с съдържимост 700 тона, другите три са с по 100 тона, към този момент е превозена в региона, тъй че има вяра, в случай че положителното време продължи, целият товар да бъде разтоварен, както и сухото вещество, за което към този момент има подготвеност за разтоварване. То непосредствено ще замине за Варна, където ще бъде натоварено на вагони и интервенцията да завърши до на следващия ден сутринта, несъмнено при най-благоприятна прогноза. Засега няма заплаха за околната среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР