Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг кораб продължава. ...

Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг кораб продължава.

Досега са разтоварени 800 тона тор от "Вера Су"

Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг транспортен съд не престава. До този миг трите баржи са съумели да разтоварят към 800 тона. С олекотяването на кораба е открита нова пробойна, следва тя да бъде ремонтирана от водолаз. Голямата баржа, с потенциал от 700 тона, също е в подготвеност.

12 часа е траяло тази нощ разтоварването с трите баржи от европейската организация по морска сигурност на товара от кораба " Вера Су ", който е полутечен. При разторването на 800 тона от азотния тор макар че е открита нова пробойна и сега водолазите правят подводен оглед, с цел да може да се разбере до каква степен е напрегната повредата. Що се отнася до претоварването, то не престава и през днешния ден, защото времето е благоприятно, оповестиха от Морската управа.

Още една баржа, която е с съдържимост 700 тона, другите три са с по 100 тона, към този момент е превозена в региона, тъй че има вяра, в случай че положителното време продължи, целият товар да бъде разтоварен, както и сухото вещество, за което към този момент има подготвеност за разтоварване. То непосредствено ще замине за Варна, където ще бъде натоварено на вагони и интервенцията да завърши до на следващия ден сутринта, несъмнено при най-благоприятна прогноза. Засега няма заплаха за околната среда.

Снимка: БНР

Източник: novinite.bg