Акцията по издирването на пилота на бойния самолет на военновъздушните

...
Акцията по издирването на пилота на бойния самолет на военновъздушните
Коментари Харесай

Видео: Майор Терзиев направил допълнителен заход и свалил мишената. След това връзката с него се загубила |

Акцията по издирването на водача на бойния аероплан на военновъздушните сили на България майор Валентин Терзиев продължава. Това заяви по време на брифинг от Шабла служебният министър-председател Стефан Янев.

„ За страдание поради времето, което е минало от началото на случая, атмосферните условия, температурата на водата както и теченията, очакванията ни за намирането на нашия водач не са огромни. Независимо от това интервенциите не престават “, добави Янев.

Той изясни, че все още към момента не е открита черната кутия на самолета, само че са открити движимости и материали, които ще бъдат изследвани.

" Към момента са открити движимости и материали, които ще бъдат изследвани и две работни групи работят редом и взаимно, тъй че да бъдат открити всички елементи по този случай ", добави той.

Янев посочи, че светлинната цел, по която е трябвало да стреля майор Терзиев е била спусната от различен аероплан, прелетял с 30-километрова преднина. След освобождението на целта, тя обаче е почнала да пада по-бързо от плануваното, което наложило въздушния ас да направи спомагателен заход. От първия аероплан е снимано видео по какъв начин Терзиев поваля сполучливо задачата. Веднага по-късно връзката с него била изгубена.

Предполага се, че останките на военния аероплан се намират на 70-метрова дълбочина. Вероятно за изваждането им ще се употребяват кораби от комерсиалния флот, защото Военноморските сили нямат техника за сходна интервенция. Може да бъде потърсена и помощ от прилежащите страни за изваждането на самолета на майор Терзиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР