Акцията по издирването на е прекратена преди три часа. 70-годишният

...
Акцията по издирването на е прекратена преди три часа. 70-годишният
Коментари Харесай

Трети ден без следа от 70-годишният планинар Пламен Христов 


Акцията по издирването на е прекъсната преди три часа. 70-годишният алпинист потегля от Банско в 9:30 часа на 26 декември и споделя на околните си, че ще изкачва връх " Вихрен ". Вече трети ден планинарските спасители търсят Пламен Христов.

Акцията през днешния ден стартира малко след 8:00 часа сутринта. В първите часове на деня времето бе ясно и слънчево, което разреши включването и на дрон, с който да се огледа необятен периметър.


“Днес от тук минаха четирима души и се качиха на върха. Дроновете са пуснати и преглеждат региона, който е доста рисков и стръмен ”, сподели Методи Баненски, избавител в ПСС-Банско.

Баненски е избавител с над 40 годишен стаж и споделя, че постоянно феновете на планината избират рискови направления, тъй като връх " Вихрен " е прелъстителен и всеки желае да го качи.

Спасителите съумяват да стигат да връх " Вихрен ", където и последно е видян Христов.

За страдание обаче и през днешния ден не съумяват да открият мъжа. Времето в планината се трансформира бързо и това усложнява работа на спасителите и личното им напредване, по тази причина и през днешния ден завършват търсенето в ранния следобяд.

”Успахме да пуснем дрон. Имаме набелязани места, на които може да бъде, само че нямаме към момента съответна информация. Правим проекти за утрешния ден ”, сподели планинският избавител Георги Ботев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР