Акцията е извършена в района на град Кофчаз. При залавянето

...
Акцията е извършена в района на град Кофчаз. При залавянето
Коментари Харесай

При опит за бягство в България арестуваха предполагаем член на терористичната групировка ПКК

Акцията е осъществена в региона на град Кофчаз. При залавянето на лицето било открито, че той е член на групировката ПКК.

По разпореждане на съда той е подложен под непрекъснат арест, добавя Българска телеграфна агенция.

ПКК води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Десетки хиляди са починалите в спора.

Междувременно стана ясно, че Турция и Съединени американски щати са възобновили двустранните съвещания за битка с тероризма , оповестява турската държавна телевизия ТРТ Хабер, базирайки се на дипломатически източници.

В сходство със съглашение, реализирано по време на съвещанието на Стратегическия механизъм Турция-САЩ във Вашингтон през март, в Анкара се организираха съвещания за битка с тероризма, проведени от министерствата на външните работи на Турция и Съединени американски щати, показаха източниците.

По време на консултациите е било изразено удовлетворение от визитата на Елизабет Ричард, координатор по въпросите на битката с тероризма в Държавния департамент на Съединени американски щати, както и от осъществения откровен продан на отзиви.

На срещата, извършена в постройката на Министерството на външните работи на Република Турция, са били разисквани доста въпроси, свързани с турската национална сигурност, в това число заканите от терористични организации като Кюрдската работническа партия (ПКК) и свързани с нея кюрдски бойци, лявоекстремистката ДХКП-С, " Ислямска страна " и ФЕТО.

Турция, като страна с богат опит в битката с тероризма, ще продължи откровеното си съдействие със своите съдружници и всички страни, ангажирани в тези старания, с цел да се бори против всички форми и прояви на тероризма, показват още източниците на ТРТ Хабер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР