Акцията Четящ автобус“ на ЧСУ Юрий Гагарин“ ще се проведе

...
Акцията Четящ автобус“ на ЧСУ Юрий Гагарин“ ще се проведе
Коментари Харесай

Ученици от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ ще четат поезия и проза на пътниците в градския транспорт


Акцията „ Четящ рейс “ на ЧСУ „ Юрий Гагарин “ ще се организира във Варна на 31 октомври - в навечерието на Деня на националните будители

Ученици от Частното приблизително учебно заведение „ Юрий Гагарин “ в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ за втора поредна година ще излязат от класните стаи и на 31 октомври от 14,30 до 16,30 ч. ще четат наглас обичани български творби пред пасажерите в няколко линии на „ Градския превоз “ във Варна.



Произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Стоян Михайловски, Петко Славейков, Николай Зидаров и още велики български създатели ще прозвучат в няколко автобусни и тролейбусни линии в навечерието на Деня на Народните будители.

Акцията „ Четящ рейс “ на ЧСУ „ Юрий Гагарин “ цели да подбуди интереса на всички жители към националното литературно завещание и обич към българския език и просвета. Целта на учениците и учителите от Училището на бъдещето - „ Юрий Гагарин “ в „ Камчия “ е да разпространяват значими творби на български създатели и национални будители, и в навечерието на този значим за българската просвета и обучение празник, да се покаже ролята на учебното заведение като институция, създаваща, учаща и възпитаваща виновни и будни младежи.

Акцията ще започва на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм „ Св. Успение Богородично “ и ще продължи два часа. Инициативата се реализира с подкрепатана Община Варна, Регионалното ръководство на образованието и „ Градски превоз “ ЕАД.



Частното приблизително учебно заведение „ Юрий Гагарин “ в „ Камчия “ е известно като Училище на бъдещето. В него учат 300 деца - от предучилищна група до XII клас. Изучават се интензивно съветски и британски език и осведомителни технологии. Това е единственото учебно заведение в България, което разполага с лиценз за образование по българската и съветската просветителни системи.

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР