Акция в затвора в Ловеч остави лишените от свобода да

...
Акция в затвора в Ловеч остави лишените от свобода да
Коментари Харесай

Сигнал до Lupa.bg: Гавра със затворници в Ловеч, оставиха ги да спят на решетки

Акция в пандиза в Ловеч остави лишените от независимост да спят на решетки от желязо под формата на кревати, откакто им взели дюшеците. Сигналът за нечовешкото връзки към пандизчиите идва до Lupa.bg от пострадалите.

Те настояват, че при инспекцията не е намерено нищо и с цел да си скрият срама, от управата на пандиза са иззели всички дюшеци с концепцията в тях да не се крие нищо. Така лишените от независимост останали да спят на твърдите сглобки на леглата, които съгласно разказите им били безусловно решетки от железа. Когато на сутринта през днешния ден се оплакали, че имат болки в гръбнака, никой не им обърнал внимание. 

" Тук изискванията са безчовечен, желаеме да се направи инспекция от контрлони лица и тези неща да се оправят. Напоследък в килии, които са тесни за четирима души, те настаняват и пети човек ". 

Лишените от независимост желаят да се извърнат към Хелзинкският комитет, с цел да опишат за гаврите с тях. 

В момента Затвора -  Ловеч и трите затворнически общежития към него дават опция за настаняване на 825 лишени от независимост, при 4 м² на едно лице, в СБАЛЛС – 160 л. св., а в следствения арест – 24 арестувани лица.

От лятото на 2016 година Следствен арест – Ловеч стана част от Затвора Ловеч, като арестуваните лица са настанени в ремонтирани пространства, напълно отговарящи на всички хигиенични и битови условия, написа на правосъдното минстерство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР