Акция Тротинетки“ се провежда във Варна на три централни кръстовища

...
Акция Тротинетки“ се провежда във Варна на три централни кръстовища
Коментари Харесай

Акция „Тротинетки“ тече на централни кръстовище във Варна

Акция „ Тротинетки “ се организира във Варна на три централни кръстовища във Варна. Пътни служители на реда наблюдават за спазването на разпоредбите на придвижване от водачите на самостоятелните електрически транспортни средства на кръстовищата на Икономически университет, Червения площад и Община Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Активни инспекции в тази тенденция се правят от началото на летния сезон. За три месеца са обхванати 1470 души, от които над 700 са глобени за разнообразни нарушавания. Това заяви старши контрольор Димитър Димитров от „ Пътна полиция “.

Най – постоянно водачите на ел. тротинетки не употребяват светлоотразителни детайли върху облеклото си. Освен това постоянно се нарушават разпоредбите за придвижване отвън велоалеите. Не липсват и водачи, хванати да карат след приложимост на алкохол.

Старши инспекторът уточни, че има и доста велосипедисти, които не съблюдават разпоредбите. Сред тях има санкционирани по тази причина, че не бутат колелото си, до момента в който пресичат на пешеходна пътека.

В днешната акция вземат участие и доброволци, които раздават дипляни, създадени от полицейски специалисти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР