Акция срещу купуването на гласове се провежда на няколко места

...
Акция срещу купуването на гласове се провежда на няколко места
Коментари Харесай

Ловят търговци на гласове: Глас срещу дървесина или пелети

Акция против пазаруването на гласове се организира на няколко места в страната. В Нова Загора има задържани, а на територията на Благоевградска област полицейска интервенция има в Разлог.

Глас против дървесина или пелети - такава е главната скица, по която работят от рано тази заран полицейските чиновници дружно с тези на Национална агенция за приходите. Те работят още против спекулацията за продажбата на дървесина и пелети, към този момент има един арестуван, съобщи.

" Към момента се ревизират 24 обекта, в това число дървообработващи, дървопреработвателни, дърводобивни компании, както и магазини, в които се оферират разнообразни артикули. При осъществените инспекции са открити в един от магазините акцизни артикули без бандерол. Към момента има арестувано едно лице ", съобщи старши комисар Георги Кандев - шеф на ОД на МВР-Благоевград.

През последните 24 часа се организират профилирани полицейски интервенции в регионите на Монтана и Нова Загора като там има арестувани 4 лица.


Вчера е арестуван мъж на 30 години от село Якимово в област Монтана, в чийто дом са открити два бележника с ръкописно изписани персонални данни на локални хора, парични суми и имена на политически партии, оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Претърсването е направено след получен сигнал за пазаруване на гласове за идните парламентарни избори против парични суми.

В хода на акцията, целяща да предотврати закононарушения против политическите права на жителите, са тествани няколко адреса. Образувани са три досъдебни производства по член 167 от Наказателния кодекс против хора от Якимово, Берковица и село Мездрея в община Берковица. Разследванията не престават под управлението на Районната прокуратура в Монтана, прецизираха от ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Към през вчерашния ден има подадени 45 сигнала за пазаруване на гласове в страната. Образувани са 8 досъдебни производства на територията на цялата страна. 4-5 индивида са арестувани, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров през вчерашния ден в Пловдив.

" Фрапиращи нови схеми няма, те са традицонно откритите за момента - опрощаване на лихви, предоставяне на парични суми, ревизира се схемата дърва против глас. Проверяват се и данни за завишаване на преносимите секции - да се основават секции от едни хора, които не са заболели, само че са извадили такива удостоверения. Всяка една информация, която може да ни наведе на мисълта, че се реализира някакъв корпоративен или платен избор, се ревизира ", посочи Тодоров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР