Акция срещу купуването на гласове продължава в няколко града в

...
Акция срещу купуването на гласове продължава в няколко града в
Коментари Харесай

Акции срещу купуване на гласове в Пловдивско, София и Варна! Има задържани

Акция против пазаруването на гласове продължава в няколко града в страната. Текат инспекции по разнообразни сигнали и оперативна информация против нарушаването на политическите права на жителите.

Полицията ревизира две къщи в Кричим в този час. Паралелно с това интервенция има и в с. Устина. 

Действията им са по информация, че се оферират хранителни артикули и пари - сред 20 и 50 лв., с цел да се гласоподава за избрана политическа мощ.

Подобни дейности на органите на реда са стартирали и в Асеновград.

Междувременно в София екипи на СДВР, " Кобра ", жандармерия и ГДБОП има в кв. " Христо Ботев ". Има и арестувани.

Акцията стартира малко след 7 часа тази заран. Униформените ревизират за владеене на опиати, като се изключи че наблюдават за търговия с избор. Проверяват се коли и жилища.

Над 20 автомобила на жандармерията са в квартала. Разположени са и контролно-пропускателни пунктове.

В резултат на полицейските дейности във Варненско досега са задържани общо четирима души в селата Дъбравино и Царевци, предава бТА. На неподготвено полицейско контролно-пропусквателен пункт се ревизират влизащите и излизащи коли от село Царевци, товари и документи на водачите и пасажерите.

Всички материали по случая и информация за дейностите на полицията ще бъдат предадени на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, а по-късно през днешния ден се чака да бъде оповестена публична информация за резултатите от полицейските дейности. Акцията продължава и сега в село Царевци, където икономическа полиция ревизира комерсиалните обекти.

В същото време във Варна се извършва проверка на заложни къщи.

Специализирана полицейска операция се организира и на територията на ОД на МВР-Стара Загора.

Акцията е за противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони, махали и квартали се организира на територията на регионалната дирекция.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР