Акция по скубане на трева се проведе на плажа пред

...
Акция по скубане на трева се проведе на плажа пред
Коментари Харесай

Скубят тревата пред летни сарай на Ахмед Доган в парк Росенец

Акция по скубане на трева се организира на плажа пред по този начин наречените летни сарай на Ахмед Доган в парк " Росенец " , заяви БГНЕС.

Според уредниците на събитието от седмица някой е залесил дребната линия с райграс. Със затревяването на пясъка се цели да се потвърди, че плажът в действителност не е плаж, а земеделска земя, прибавят уредниците.

След митингите през лятото беше стартирана процедура в Министерството на туризма за нанасяне на плажа в профилираните кадастрални карти.

Срещу тази заповед, която е издадена от Агенцията по кадастър в законно открития период, е подадена тъжба от компанията " Стрейтлайн " против вписването на плажа пред летните сараи като подобен.

Сред претекстовете в тази тъжба е написано, че този плаж не е плаж, а " естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и шубраци ".

Припомняме, че видеокадри от 2016 година ясно демонстрират, че край Росенец има пясъчна линия, въпреки към днешна дата плажът там да е засипан с камъни. Участниците в митинга обявиха, че " първо ще почистят плевелите от плажа, а по-късно и от Родината ".
 Пореден митинг в парк
Пореден митинг в парк " Росенец ", този път с фотоизложба

Граждани желаят да слагат монумент на независимостта пред резиденцията

Припомняме, че на 11 юли 2020 година симпатизанти на Движение за права и свободи плажуваха масирано на " Росенец ". Това се случи откакто някогашния правосъден министър Христо Иванов и негови последователи, които се пробваха да плажуват там и да слагат българското знаме, бяха, а на земята от охранителите.

На 28 юли стана ясно, че

На 4 август публично

На 20 август Община Бургас издаде 5 констативни акта за ситуирани край парцела в парк " Росенец ", населяван от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

На 1 ноември имаше.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР