Акция на “Вътрешна сигурност на пункт ГюешевоЗадържани са и двама

...
Акция на “Вътрешна сигурност на пункт ГюешевоЗадържани са и двама
Коментари Харесай

Арестуваха двама граничари със 150 евро подкуп

Акция на “Вътрешна сигурност ” на пункт Гюешево
Задържани са и двама албанци, дали рушвета, с цел да не бъде санкциониран единият

Остават за 72 ч зад решетките

Двама албанци дали рушвет и двама гранични служители на реда - получили от тях рушвета от 150 евро, се озоваха в следствения арест в Кюстендил. Окръжната прокуратура им повдигна обвинявания за присъединяване в корупционно закононарушение и им наложи решетки за 72 часа. Предстои съдът да взема решение дали да им наложи непрекъсната мярка “задържане под стража ”.

Случаят е от пункт Гюешево и е бил оголен от сътрудници на “Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи благодарение на неподкупни гранични служители на реда. Към 23 ч в събота там пристигнали жителите на Албания А. Г. на 60 години и С. Л. на 39 години. При инспекцията на документите им се оказало, че по-младият С. Л. преди да излезе от България в Северна Македония би трябвало да заплати санкция, тъй като е превишил позволения период за престой у нас. Тогава двамата извадили евробанкнотите и и ги дали на граничните служители на реда Г. В. (38 г.) и 49-годишния му сътрудник И. С., с цел да не постановат санкцията. Малко откакто прибрали подкупа от албанците и четиримата мъже били арестувани.

От Министерство на вътрешните работи не прецизираха дали са имали информация за други сходни случаи със същите двама чиновници и дали те са били под наблюдаване, с цел да се стигне до ареста им.

“Не толерираме корупцията в никакви форми. Да работиш в “Гранична полиция ” е въпрос на чест, а не на финансови облаги. Сами чистим редиците си от нелоялни чиновници! За страдание има и такива! Многократно съм казвал, че нямаме толерантност към никакви корупционни дейности. При подозрения за такива реагираме и взаимно с Дирекция “Вътрешна сигурност ” ги обезвреждаме ”, написа във фейсбук шефът на “Гранична полиция ” Антон Златанов. С негова заповед и двамата граничари са отстранени от служба и против тях с изключение на наказателно е формирано и дисциплинарно произвеждане за уволняване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР