Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в София и 4 областиАрестувани

...
Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в София и 4 областиАрестувани
Коментари Харесай

Афганистанец води банда каналджии

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в София и 4 области
Арестувани са тарторът и шестима българи - ятаци на преселници

Действали от 2 години

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем души за присъединяване в проведена незаконна група за каналджийство и подкрепяне на непознати жители, влезнали нелегално в страната.

Бандата е разрушена във вторник при акция на ГДБОП, ръководена от спецпрокурори в София и четири области - Перник, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Каналджиите са работили от март 2020 година Срещу тлъсти суми от по няколко хиляди евро на човек те осигурявали квартири на преселници, влезнали незаконно през границата с Турция, а след това ги извеждали от страната през сръбската граница.

Създател и необут на групата бил афганистанският жител Н. Х. Той поддържал връзки с каналджии в Турция и Сърбия, в това число и от афганистански генезис. Уговарял с тях местата по турската граница, където да бъдат посрещнати групи от по 8-10 до 20 индивида. Там се включвали българите, като водачи на микробуси и леки коли. Те прекарвали чужденците до разнообразни селища в страната и ги подслонявали, до момента в който бъде уредено посрещането им от техни сътрудници в Сърбия.

При обиските у един от арестуваните са открити 11000 евро, за които ес допуска, че са платени от преселници. Трима от групата към този момент са осъждани, двама от тях - за подкрепяне на незаконни мигранти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР