Акция на полицията и ДАНС-Стара ЗагораБаща руснак, майка и син

...
Акция на полицията и ДАНС-Стара ЗагораБаща руснак, майка и син
Коментари Харесай

Арест за 3-ма чужденци, крали тайни от „Арсенал“

Акция на полицията и ДАНС-Стара Загора
Баща руснак, майка и наследник - литовци, работели на виновни постове в оръжейния цех

Задържани са на пункт Кулата

Руснак на 60 години, неговата 59-годишна брачна половинка литовка и 24-годишният им наследник - също жител на Литва, бяха арестувани за изнасяне на служебна информация от оръжейния цех “Арсенал”.

Чужденците от тричленното семейство били хванати на граничния пункт Кулата. Дни преди този момент от предприятието открили, че липсват значими документи и подали сигнал до полицията и Териториалната работа на ДАНС в Стара Загора.

Доскоро и тримата работели на трудови контракти в “Арсенал”. Заемали виновни постове по въвеждането на новаторски технологии в завода, който създава оръжия и муниции. За последно излезли в неплатен отпуск, който изминал на 17 септември, само че бащата, майката и синът не се върнали. При почналото търсене служителите на реда получили информация, че коли били в чужбина, след което са влезнали у нас на 2 октомври. Пристигнали за малко в Казанлък, по-късно се появили на пункт Кулата. При обиските на колите им били открити движимости и документи, откраднати от “Арсенал”.

От известието на Министерство на вътрешните работи се схваща, че в тази ситуация не става дума за шпионаж, защото следва досъдебното произвеждане да се води от Районната прокуратура в Стара Загора, а не от спецпрокуратурата, която проверява каузи, свързани с националната сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР