Акционерите на VMware навярно ще търсят начин да попречат на

...
Коментари Харесай

Broadcom иска да придобие VMware


Акционерите на VMware вероятно ще търсят метод да попречат на придобиването от страна на Broadcom (снимка: CC0 Public Domain)

Производителят на чипове Broadcom води договаряния за придобиване на доставчика на облачни услуги Vmware. Новината оповестиха по едно и също време New York Times, Bloomberg и Reuters, като се позоваха на „ хора, осведомени с въпроса “.

И трите издания показват, че договорката е „ надалеч от приключена “, а коментирана цена не се загатва. Преговорите сред Broadcom и VMware не престават и договорката не е неизбежна, съгласно източниците. Условията на договорката, които се разискват, не бяха оповестени.

Придобиването ще диверсифицира в допълнение бизнеса на Broadcom от полупроводниците към корпоративния програмен продукт, след придобиването на CA Technologies за 18,9 милиарда $ и покупката на подразделението за сигурност на Symantec Corp за 10,7 милиарда $ през последните четири години.

Broadcom и VMware към този момент не разясняват тематиката. Към края на борсовата търговия в петък пазарната капитализация на VMware беше 40,3 милиарда $.

Според някои пазарни наблюдаващи, сходно „ приключване “ на информация е тип тактичност, която от време на време се употребява за експериментиране на реакциите на пазара.

Който и да е създателят на „ теча “, той ще би трябвало да се оправи с опозицията на акционерите на VMware. Бизнесменът Майкъл Дел е най-големият вложител на VMware с 40% дял вследствие на това, че Dell Technologies отдели VMWare за своите акционери предходната година, съгласно данните на Refinitiv. Дел и останалите акционери няма елементарно да се съгласят на продажба, пишат коментарните издания, тъй като компанията поевтиня много напоследък: през октомври 2021 акциите й се търгуваха за 167 $, а сега са към 95 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР