Акционерите на Twitter гласуваха за одобряване на сделка с Илон

...
Акционерите на Twitter гласуваха за одобряване на сделка с Илон
Коментари Харесай

Съдът ще принуди Мъск да купи Twitter

Акционерите на Twitter гласоподаваха за одобрение на договорка с Илон Мъск за закупуване на компанията за 44 милиарда $, съобщи Би Би Си.

Решението беше взето в къс конферентен диалог с вложители от централата на компанията в Сан Франциско.

Това значи, че в съда Twitter ще се опита да принуди Илон Мъск да купи компанията.

През април Twitter се съгласи да продаде компанията на най-богатия човек в света Илон Мъск. Сделката обаче се утежни, откакто Мъск съобщи, че е бил измамен от Twitter по отношение на броя на спам и бот сметки в платформата.

Той сподели, че към този момент не желае да купува компанията, само че Twitter съобщи, че Мъск не може да се откаже от договорката.

Платформата за обществени медии споделя, че по-малко от 5% от нейните ежедневни дейни консуматори (тези, които могат да гледат реклами) са ботове.Мъск твърди, че процентът е неведнъж по-висок.

В момента Twitter се прави оценка на 32 милиарда $, което е доста под предлагането от Илон Мъск, а точно 44 милиарда $.

Днешното гласоподаване можеше да постави завършек на правосъдното гонене на Twitter, само че в този момент акционерите дадоха на компанията зелена светлина да преследва Мъск в съда.

Акционерите и Мъск би трябвало да се срещнат пред съда на щата Делауеър през октомври.По време на чуването арбитър ще реши дали Илон Мъск би трябвало да купи компанията или не.

Точно преди решението на акционерите, разобличителят на Twitter Питер Затко беше във Вашингтон, с цел да даде показания пред правосъдната комисия на Сената по отношение на хипотетични пропуски в сигурността.

Той сподели на американските законодатели, че компанията " заблуждава обществеността " по отношение на това какъв брой сигурна е платформата.

Бившият началник на сигурността на компанията съобщи, че Twitter изостава с „ десетилетие “ от стандартите за сигурност.

Twitter от своя страна отговори, че Затко дава погрешни изказвания, тъй като е уволнен от компанията.

Затко по-рано поддържа изказванието на Илон Мъск, че платформата има повече спам поща и подправени сметки, в сравнение с е признала - макар че не даде детайлности по това във вторник.

Миналата седмица арбитър сподели, че на юристите на Мъск ще бъде разрешено да употребяват показанията наподателя на сигнала против Twitter в съда.

Той значително се концентрира върху въпросите на националната сигурност и не е публично обвързван с опита на Мъск да се отдръпна от договорката за закупуване на Twitter.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР