Акционерите на Novartis гласуваха вчера в подкрепа на отделянето на

...
Акционерите на Novartis гласуваха вчера в подкрепа на отделянето на
Коментари Харесай

Sandoz се отделя от Novartis, насочва се към биоподобните лекарства

Акционерите на Novartis гласоподаваха през вчерашния ден в поддръжка на отделянето на бизнеса с генерични медикаменти на Sandoz, съобщи Ройтерс.

Инвеститорите, които имат 99,7% от капитала, поддържат цялостното обособяване на Sandoz от Novartis.

Преди гласуването на изключителното общо заседание основният изпълнителен шеф на Sandoz Ричард Сейнор разгласи, че новата компания обмисля стартирането на пазара на още най-малко 5 биологични медикаменти в по-дългосрочен проект.

В опит да увеличи привлекателността на Sandoz за вложителите, Сейнор разгласи, че упоритостта му е да усъвършенства процеса на създаване на 25 биоподобни продукта, които са по-евтини версии на биологични медикаменти, излезли от патент.

„ Когато се причислих през 2019 година, имаше по-малко от 8 биологични препарата в развой на подготовка. Днес имаме 25. И това пътешестване ще продължи. Ще бъда по-щастлив, когато надхвърлим 30 “, сподели Сейнор, представен от Ройтерс.

В момента Sandoz е вторият по величина производител на биоподобни медикаменти в света след Pfizer.

Сейнор съобщи още, че детронирането на американския фармацевтичен колос, чийто фокус е в по-голяма степен върху създаването на нови медикаменти, а не върху копирането на други, е значително неговата цел.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР