Акционерите на германската авиокомпания Lufthansa одобриха спасителния план на германското

...
Акционерите на германската авиокомпания Lufthansa одобриха спасителния план на германското
Коментари Харесай

Акционерите на Lufthansa одобриха държавния спасителен пакет

Акционерите на немската самолетна компания Lufthansa утвърдиха избавителния проект на немското държавно управление в размер на 9 милиарда евро на изключително заседание късно през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.

Планът, утвърден от 98% от акционерите по време на  видеоконферентна връзка, ще даде на държавното управление в Берлин 20-процентов дял в авиационния колос.

Акциите на компанията, за която работят към 138 000 души, приключиха вчерашната сесия с растеж от над 7%. Решението идва след тежки договаряния с най-големия акционер в компанията Хайнц Херман Тийле, който в началото бе срещу договорката, защото тя ще ограничи въздействието му в компанията. Тийле има малко над 15% от акциите на авиационния колос. Няколко часа преди окончателното гласоподаване той обаче отстъпи от позицията си и поддържа съглашението.

„ Това са доста, положителни вести. Добри за компанията, положителни за чиновниците на Lufthansa и положителни за Германия “, съобщи минути след оповестяването на договорката финансовият министър на Германия Олаф Шолц.

Същевременно с това министърът на стопанската система Петер Алтмайер акцентира, че миноритарният дял на страната в Lufthansa подсигурява, че тя ще остане самостоятелна, като в същото време с това я предпазва от нападателно усвояване.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР