Акциите в ГДБОП и ДАНС са свързани. По-късно ще стане

...
Акциите в ГДБОП и ДАНС са свързани. По-късно ще стане
Коментари Харесай

Комисар Живко Коцев: Акциите в ГДБОП и ДАНС са свързани

„ Акциите в ГДБОП и ДАНС са свързани. По-късно ще стане ясно дали ще има още арестувани по случая с следствие на шпионаж в интерес на Русия. “ Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.

Към момента има един арестуван, който е чиновник на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

Коцев удостовери, че акциите в ГДБОП и Държавна организация „ Национална сигурност “ са свързани.

„ Наистина ме тревожи, че става въпрос за чиновник на ГДБОП, по отношение на който се подхващат съответни наказателно-правни ограничения “, уточни Коцев. „ Това е взаимна реализация сред ДАНС, Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на министерството, Софийска градска прокуратура и ГДБОП. Реализацията касае подозрения за присъединяване в шпионаж в интерес на Русия “, сподели той.

Коцев увери, че се работи обективно, без значение, че става дума за техен чиновник. Събрани са доказателства, конфискувани са мобилни устройства, механически средства за връзка, за които занапред ще се назначават експертизи.

Полицай от ГДБОП е арестуван на работното си място в границите на интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, напомня SafeNews. Има данни, че е изнасял класифицирана информация към съветска агентура.

Става дума за някогашен посланик в Руското посолство в София, само че разгласен от България за личност нон грата.

Предполага се, че е предоставял на представители на съветските секрети служби информация по линия на партньорските служби. Все още не е ясно дали е оголен от ДАНС и контраразузнаването или от партньорски служби. Засега по-голяма е вероятността той да е „ осветлен “ от непознато разузнаване.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Крими & Темида.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР