Акциите в Азия продължават да страдат от тарифите на президента

...
Акциите в Азия продължават да страдат от тарифите на президента
Коментари Харесай

Борсите в САЩ и Европа забравиха за търговските спорове

Акциите в Азия не престават да страдат от цените на президента Тръмп, до момента в който вложителите в Съединени американски щати и Европа през миналата седмица натискаха бутона „ купува “. Това е извънредно показателно за настроенията на пазарните играчи, които наблюдават новините за комерсиалните разногласия, само че реагират по друг метод.

Обичайно, всяка седмица има най-малко по една положителна и отрицателна вест за водените търговски договаряния, която се загатва в медиите като фактор за придвижване на пазарите. Позитивните вести, обаче, се отразяват доста повече на акциите в Съединени американски щати, в сравнение с останалите пазари по света. Съответно, всяко известие, че Съединени американски щати са непреклонни във повдигането на митата, се отразява незабавно в най-малко 1% спад на показателите в Азия за деня. Този път следващият слух, че Тръмп ще разгласи новите мита за китайския импорт на стойност 200 милиарда $ годишно най-рано при започване на тази седмица, докара до натиска върху акциите в Азия.

Големите банки бяха секторът в Съединени американски щати, който се отличи с известно понижение. Най-слабо се показа Wells Fargo, банката с огромна клонова мрежа, която още веднъж е разследвана от федералните органи.

Този път обект на следствието са нарушавания в банкирането на едро. В същото време беше отритнат от регулаторите и проекта на банката да обезщети клиентите си, които погрешно са били принудени да заплащат повече за застраховки. Wells Fargo постоянно става източник на неприятни вести през последните две години. Не е учудващо, че акцията на банката се показва по-слабо от междинното за бранша.

Акциите на Apple прибавиха единствено 1% през седмицата, макар представянето на новите модели телефони. Компанията този път заложи и на по-евтин артикул, с цел да разшири наличието си на по-бързо растящите пазари. Инвеститорите, обаче, не демонстрираха огромен възторг след новините и акцията даже затвори с понижение в последната сесия на предходната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР