Акциите на южнокорейските производители на автомобили Hyundai Motor и Kia

...
Акциите на южнокорейските производители на автомобили Hyundai Motor и Kia
Коментари Харесай

Преговорите между Hyundai-Kia и Apple за производство на автономни коли са пропаднали

Акциите на южнокорейските производители на коли Hyundai Motor и Kia Motors се сринаха, откакто двете компании обявиха, че към този момент не водят договаряния с  Apple за създаване на самостоятелен автомобил, съобщи Си Ен Би Си.

Цената на книжата на Hyundai Motor падна с 6,21%, до момента в който акциите на Kia Motors поевтиняха с 14,98%.

„ Hyundai Motor получава поръчки от голям брой компании за съдействие в взаимното създаване на самостоятелни електрически транспортни средства, само че досега няма взети решения, защото договарянията са в ранен стадий “, обявиха в мнение от компанията.

„ Hyundai Motor не води договаряния с Apple за създаване на самостоятелни транспортни средства “, прибавиха от южнокорейския автомобилопрозиводител.

Подобен коментар пристигна и от Kia Motor.

Миналият месец Hyundai заяви, че е в ранен стадий на договаряния с Apple, което докара до растеж на акциите на компанията и на нейния филиал Kia Motors.

Миналата седмица Си Ен Би Си заяви, че Apple е покрай завършване на договорка с Hyundai-Kia за производството наавтономни коли с марката Apple в завода на Kia в Уест Пойнт, Джорджия. Тогава източниците на медията означиха, че двете компании към момента не са постигнали съглашение и че Apple може да реши да работи с други автомобилопроизводители.

Инвеститорите на дребно закупиха акциите на Hyundai Motor и Kia на стойност от почти  915,7 млpд. ĸopeйcĸи вoнa (817 млн. щатски долара) и 798,8 млpд. вoнa (713 млн. долара) до 8 януари на фона на спекулациите за евентуално партньорство на южнокорейските компании с Apple, отбелязва Сунг Йоп Чунг от Dаіwа Саріtаl Маrkеtѕ.

„ На фона на отрицателните вести от Hyundai Motor и Kia във връзка с евентуалното съдействие с Apple, при най-лошия сюжети акциите на Kia може да поевтинеят с до 31% “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР