Акциите на „Туитър“ (Twitter) поевтиняха във вчерашната борсова търговия след

...
Акциите на „Туитър“ (Twitter) поевтиняха във вчерашната борсова търговия след
Коментари Харесай

Сделката за Туитър отново под заплаха

Акциите на „ Туитър “ (Twitter) поевтиняха във вчерашната борсова търговия след публикуването на публикация във в. „ Вашингтон поуст “, съгласно която придобиването на обществената мрежа от Илон Мъск е съществено застрашено поради опасенията на мултимилиардера за спамовете, осведоми Франс прес.

Екипът на шефа на „ Тесла “ (Tesla) и „ СпейсЕкс “ (SpaceX) е прекратил договарянията с един от вложителите, който трябваше да спомогне за придобиването на „ Туитър “ за 44 милиарда $.

Сега когато екипът на Мъск стигна до извода, че данните на „ Туитър “ за подправените сметки не могат да бъдат тествани, би трябвало да вземе фрапантни ограничения, е декларирал един от осведомените източници, прецизира американският вестник.

Илон Мъск неколкократно сложи под подозрение подадените от „ Туитър “ данни за спамовете, подправените сметки и средствата, употребявани за ограничение на разпространяването им.

В началото на юни управителният съвет на групата одобри да даде достъп на Мъск до „ планини “ от документи, с цел да отговори на въпросите му по тематиката, напомня Агенция Франс Прес. Това стана, откакто предприемачът заплаши в формален документ да отдръпна офертата си.

След това най-богатият човек в света и екипът му се заеха да проучват тези данни, с цел да дефинират дали процентният дял на подправените сметки действително е под 5 на 100 от всекидневните дейни консуматори на „ Туитър “, както твърди обществената мрежа.

На този стадий с оферта от 54,20 $ на акция пазарът е много песимистичен по отношение на възможностите договорката да се реализира на плануванаъа цена, съобщи анализаторът от „ Уедбуш “ (WedBush) Дан Ивс.

Смятаме, че в сегашния миг вероятностите договорката да стане факт са 60 на 100, като цената ще се предоговори в диапазона сред 42 и 45 $, добави той.

За Илон Мъск може да има съществени юридически последствия, в случай че реши да не извърши уговорката си да придобие „ Туитър “. Двете страни са се заели с погашение на обезщетение при неуспех на договорката, което може да доближи до 1 милиард $ при някои условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР