Акциите на Tesla се понижават с близо 7% на извънборсовата

...
Акциите на Tesla се понижават с близо 7% на извънборсовата
Коментари Харесай

Акциите на Tesla спаднаха с над 6%, след като Мъск направи допитване в Туитър

 Акциите на Tesla се намаляват с близо 7% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, защото вложителите се приготвят за евентуална продажба от страна на основния изпълнителен шеф Илон Мъск на към една десета от акциите му в производителя на електрически коли след негово допитване в " Туитър ".

Най-богатият човек на планетата разгласи в събота, че би продала към 10% от акциите в Tesla, откакто сходна концепция беше утвърдена в анкета измежду потребителите на обществената мрежа.

След оповестяване на новината акциите на Tesla поевтиняха за малко с 9% при старта на търговията във Франкфурт преди спадът да се ограничи до към 7% към 986 евро за акция.На извънборсовата търговия на Уолстрийт пък акциите на Tesla се намаляват с към 6,5% към 1142 $ за акция, откакто през предходната седмица те доближиха нов рекорден връх от 1243,49 $.

От началото на годината обаче акциите на Tesla нарастнаха с над 73% спрямо повишаване на софтуерния показател Nasdaq Composite през същия интервал с близо 24 на 100.

Преди време Илон Мъск показа, че ще би трябвало да упражни опционното си право да придобие огромен брой акции на Tesla през идващите три месеца, което обаче ще докара до заплащане на огромни налози. Продажбата на част от неговите акциите обаче може да освободи средства за заплащането на тези налози.

" Бях подготвен да приема и двата сюжета ", сподели Мъск след края на гласуването в " Туитър ".

Към 30 юни дяловото присъединяване на Илон Мъск в Tesla доближи към 170,5 милиона акции и продажбата на 10% ще възлиза на близо 21 милиарда $ въз основата на цените на затваряне на Уолстрийт в петък, демонстрират калкулации на организация Ройтерс.

Включително с вариантите за акции, Мъск има 23-процентен дял в Tesla, която е най-високо оценената автомобилна компания в света.

През трите месеца до 4 ноември вътрешните лица в компанията  Tesla са продали акции на стойност 259,62 милиона $, като се изключи разпорежданията с непряко притежавани акции, съгласно данните на компанията Refinitiv Eikon.

Това стана факт, откакто Tesla надмина пазарна капитализация от един трилион $ в края на октомври, като стана петата американска компания, която се причисли към този клуб, включващ Apple, Microsoft, Amazon и Alphabet  - компанията майка на Гугъл.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР