Акциите на Tesla се изстреляха със 19,9% в понеделник, след

...
Акциите на Tesla се изстреляха със 19,9% в понеделник, след
Коментари Харесай

Акциите на Tesla подскочиха с 20%, а Мъск забогатя с $13,5 милиарда

Акциите на Tesla се изстреляха със 19,9% в понеделник, откакто Argus Research увеличи упованията си към компанията и съобщи очакване скъпите бумаги да доближат цена от $808, при $556 досегашна прогноза. Това е най-големият еднодневен скок в цената от май 2013 година, написа CNBC. В края на вчерашната търговия те доближиха $780.

Анализаторите на Argus цитираха мощните резултати през четвъртото тримесечие, които надвишиха упованията на Уолстрийт. Компанията чака облагата на акция да доближи $8,01, а до 2021 година да се удвои.

От началото на годината акциите на Tesla нарастнаха с над 85%, а пазарната капитализация на производителя на електрически автомобили е над $140 милиарда.

Анализаторите чакат продължаващо търсене на Model S и Model X и мощен интерес за Model 3, който съставлява 80% от производството през последните три месеца на годината.

В сряда Tesla заяви, че чака да надвиши 500 хиляди доставки през 2020 година

Илън Мъск забогатя с $13,5 милиарда

Повишението на цената на акциите се отразява и на благосъстоянието на основния изпълнителен шеф Илън Мъск. От началото на годината той натрупа нови $13,5 милиарда, с помощта на растежа на цената. За съпоставяне, Джеф Безос, към момента най-богатият човек в света, е нараснал положението си с " едвам " $9 милиарда.

След повишаването, Мъск се изкачва от 35-тия най-богат човек в света до 22 позиция с общо $41 милиарда.

Една от аргументите за растежа на цената на акциите в понеделник е известие на Panasonic, които оповестиха, че през последните три месеца са излезли на облага - и то с помощта на Tesla.Компанията създава акумулатори.

Началото на годината бе по-тежко за Бернар Арно, ръководител на първокласната LVMH. Нетното му положение понижа със $7,8 милиарда, само че той остава на трета позиция в света с общо $97,4 милиарда.

Други обаче изгубиха

Tesla е компанията, против която има най-вече залози за спад на цената на акциите. При продажбите " на късо " вложителите заемат акции и се надяват, че цената им ще намалее и по този начин те ще излязат на облага. Стратегията обаче е рискова, защото при растеж на цената, загубите са на практика неограничени.

Само в понеделник, когато цената се бе повишила с 15%, този вид вложители са изгубили $2,47 милиарда. А от началото на годината - $8,31 милиарда, съгласно S3 Analytics. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР