Акциите на Tesla достигнаха исторически стойности на фона на засилено

...
Акциите на Tesla достигнаха исторически стойности на фона на засилено
Коментари Харесай

Tesla с историческо постижение на фондовия пазар


Акциите на Tesla доближиха исторически стойности на фона на засилено търсене не електрически автомобили
(снимка: CC0 Public Domain)

След като в края на предходната седмица Tesla разгласява финансовия си доклад за третото тримесечие, акциите на компанията нарастнаха с 10 $ единствено за един ден, преминавайки психическата граница от 900 $, което е исторически връх. В резултат пазарната капитализация на Tesla надвиши 908 милиарда $.

Вчера растежът продължи и когато стана известно, че компанията е получила огромна поръчка за електрически автомобили чартърен от Hertz, капитализацията на Tesla надвиши 1 трилион $, заяви.

Обикновено производителите на коли не популяризират покупко-продажби с компании за, защото продават относително непопулярни модели с отстъпка. Но в тази ситуация на Tesla, решението на Hertz да поръча 100 000 EV до края на 2022 година сподели на вложителите, че електрическите автомобили към този момент не са нишов артикул и могат да преобладават на всеобщия пазар в близко бъдеще.
още по тематиката
„ Електрическите транспортни средства са всеобщи сега и ние едвам започваме да виждаме повишаване на световното търсене и интерес ”, разяснява пред Ройтерс краткотрайният изпълнителен шеф на Hertz Марк Фийлдс.

Илон Мъск, шефът на Tesla, си е сложил за цел да усилва продажбите на приблизително с 50% годишно, с цел да доближи в последна сметка 20 милиона броя на година. Това ще бъде повече от два пъти от продажбите на актуалните водачи на пазара Volkswagen AG и Toyota Motor.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР