Акциите на технологичният гигант Apple поевтиняха с 3,26% в следборсовата

...
Акциите на технологичният гигант Apple поевтиняха с 3,26% в следборсовата
Коментари Харесай

Apple отчете приходи от над 100 млрд. за тримесечие за първи път в историята

Акциите на софтуерният колос Apple поевтиняха с 3,26% в следборсовата търговия на фона на внимателните прогнози от ръководителите на компанията, които засенчиха рекордните й доходи за последното тримесечие, съобщи Блумбърг.

Apple за първи път записва доходи от над 100 милиарда $ за едно тримесечие, само че вложителите останаха разочаровани от обстоятелството, че компанията не даде публична прогноза за четвърто следващо тримесечие, като нейните мениджъри обявиха, че чакат растежа на продажбите на AirPods и други портативни устройства и аксесоари, да се забави през актуалното тримесечие. От компанията също по този начин предизвестиха, че продажбите на услуги в този интервал ще бъдат по-слаби в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

„ Резултатите за тримесечието са извънредно мощни. Това, което натежа върху акциите е обстоятелството, че те не дадоха прогнози “, разяснява Шанън Крос от Cross Research.

За тримесечието, завършило на 26 декември, приходите на Apple са нарастнали с 21% на годишна база до 111,4 милиарда $, оповестиха от компанията в формалния си финансов доклад. По данни на Блумбърг, осреднената прогноза на анализаторите бе за доходи от 103,1 милиарда $. Компанията регистрира облага от 1,68 $ на акция, която също надмина упованията на Уолстрийт.

Продажбите на водещият артикул на компанията – iPhone, са донесли доходи за 65,6 милиарда $, като прогнозите бяха за 60,3 милиарда $. Потребителите, изключително в Китай, бяха привлечени от новите модели на компанията, които поддържат работа с 5G мрежи.

По време на конеферентен диалог с анализаторите основният изпълнителен шеф Тим Кук и основният финансов шеф Лука Местри показаха убеденост по отношение на бизнеса на компанията с iPhone. Двамата означиха, че по-скъпите модели iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max са генерирали изключително положителни продажби.

Броят на дейните устройства на компанията надмина 1,65 мрлд. през първото фискално тримесечие, като тук влизат 1 милиарда дейни консуматори на iPhone.

Отвъд отдела за смарт телефони, Apple регистрира продажби на iPad на стойност 8,44 милиарда $, като упованията бяха за доходи от 7,58 милиарда $. Продажбите наMac устройствата доближиха 8,58 млрд $, оставайки под прогнозата за 8,86 милиарда $. Тези резултати са разочароващи на фона на обстоятелството, че компанията показа нов MacBook Pro, Mac mini и MacBook Air през тримесечието.

Добрите продажби на хардуер доведоха и до рът на приходите от услугите  App Store, iTunes, Apple Music, и iCloud – 15,8 милиарда $ по отношение на прогноза за 14,9 милиарда $. Компанията обаче не даде елементи за представянето на стрийминг услугата Apple TV+, като неотдавна тя удължи нейния безвъзмезден експериментален интервал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР