Акциите на социалната мрежа се повишиха с 6%, след като

...
Акциите на социалната мрежа се повишиха с 6%, след като
Коментари Харесай

Байдън не одобрява купуването на Туитър от Мъск, бои се, че това ще върне Тръмп

Акциите на обществената мрежа се покачиха с 6%, откакто стана ясно, че договорката е съвсем финализирана

Американският президент Джо Байдън е угрижен за силата на огромните социални медии. Това оповестиха от Белия дом след новината, че Илон Мъск купува „ Туитър “ за 44 милиарда щатски $.

Джо Байдън се тревожи, че придобиването на ``Туитър`` от Илън Мъск ще се отрази на президентските избори през 2024 година, защото подозира, че милиардерът ще разреши на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се върне в платформата.

От Белия дом показаха терзание, че дезинформацията в ``Туитър`` ще се увеличи под управлението на Мъск преди президентските избори през 2024 година Бившият президент Барак Обама също е измежду групата загрижени, че придобиването на обществената мрежа от Мъск може да докара до завръщането на Тръмп в платформата.

``Тръмп ще употребява Туитър, с цел да нанесе доста повече вреди и да си възвърне властта, а Мъск не даде никакви индикации, че ще направи нещо, с цел да го спре``, сподели демократът и политически пълководец Мери Ан Марш пред CNBC.

Конгресмени от Републиканската партия в Съединени американски щати приветстваха новината, а техни колеги от Демократическата партия осъдиха договорката като " рискова за демокрацията ", предаде .

Мъск пък споделя за себе си, че е ревнив последовател на свободното слово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР