Акциите на Sony поскъпнаха с 6,69% по време на борсовата

...
Акциите на Sony поскъпнаха с 6,69% по време на борсовата
Коментари Харесай

Акциите на Sony може да поскъпнат с над 50%, смята експерт

Акциите на Sony нарастнаха с 6,69% по време на борсовата търговия в Токио през днешния ден, макар че главният показател Nikkei 225 се намали с 0,37%, съобщи Си Ен Би Си.

Това се случи ден, откакто компанията регистрира оперативна облага от 317,8 милиарда йени (около 3,04 милиарда долара) за тримесечието, приключило на 30 септември. Очакванията на анализаторите бяха за облага от 197,55 милиарда йени. Освен това компанията увеличи своята прогноза за годишната си облага с 13% до 700 милиарда йени (около 6,7 милиарда долара).

Анализаторът на Jefferies Атул Гоял съобщи пред Си Ен Би Си, че е извънреден оптимист за представянето на компанията. В момента Jefferies дава рейтинг „ купувай “ на книжата на Sony и целева цена за акция от 13,230 йени, която е два пъти по-висока от актуалната им стойност.

Следващият месец Sony ще пусне на пазара новата си игрова подпора PlayStation 5, която се чака да донесе огромни облаги на компанията на фона на големия триумф на нейния предходник - of PlayStation 4.

„ Нещата наподобяват доста добре за PlayStation 5 и за целия цикъл, който следва през идващите 5 до 6 години “, разяснява Гоял, като подчертава върху изказванията на Sony, че компанията е получила толкоз предварителни поръчки за PS5 за 12 часа, що се касае за 12 седмици от продажбата на PS4.

„ Ще има дефицит на PlayStation 5 конзоли, тъй като търсенето е по-голямо от предлагането “, прибавя анализаторът. Това се дължи значително на спиранията на веригите за доставки поради пандемията от ковид.

Същата тази пандемия обаче има и положителен резултат за бизнеса на Sony, защото хората прекарват повече време у дома.

„ Повишението на търсенето на видео игри се дължи частично на обстоятелството, че хората си седят у дома - освен че работят от вкъщи си, само че и не пътуват за ваканции или през уикенда. Част от това търсене ще бъде изтрито при отшумяването на Коронавирус, само че моите упования са това да не се случи преди края на 2021 година “, разяснява Гоял.

Според него обаче някои от навиците, построени вследствие на пандемията, могат да имат по-траен резултат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР