Акциите на Societe Generale се понижават с над 2% в

...
Акциите на Societe Generale се понижават с над 2% в
Коментари Харесай

Спад на акциите на Societe Generale след изненадваща оставка на подуправител на френската банка



Акциите на Societe Generale се намаляват с над 2% при започване на днешната търговия след вест за изненадващата оставка на един от видните подуправители на френската банка.

В сряда вечерта заместник-главният изпълнителен шеф на SocGen - Дидие Вале, отговарящ за капиталовото банкиране, разгласи, че напуща своя пост " след разлики в методите във връзка с разрешаването на характерен юридически въпрос ", оповестява Ройтерс.

Трябва да се има поради, че Societe Generale губи своя банков капиталов началник тъкмо при започване на новия си тригодишен проект, ориентиран към повишение на възвръщаемостта и отбрана на дивидентите в миг, когато финансовата институция е изправена пред огромна неустановеност по отношение на размера на възможните санкции, свързани с няколко правни съглашения с американските управляващи, които се чака да бъдат реализирани през идващите няколко седмици или месеци.

Банката не даде повече детайлности в изказването си по отношение на посочените от Дидие Вале разлики по съответен юридически въпрос и единствено означи, че той е подал оставка, с цел да резервира " общия интерес " на кредитната институция.

" Различията в метода ", заради които Вале е подал своята оставка, евентуално са свързани с следствието за хипотетично манипулиране на Лондонския междубанков лихвен %, прочут като Либор - основната лихвена ставка, която се употребява в редица контракти и договори за стотици милиарди долари в международен мащаб, заяви за Ройтерс неназован източник, осведомен с въпроса.

SocGen е една от банките, които бяха обхванати от следствие за манипулиране равнищата на Либор по време международната финансова рецесия. В тази връзка управляващите в Съединени американски щати упрекнаха през предишния август двама някогашни мениджъри на френската банка, че са взели участие в скица за манипулиране на равнищата на световния доларов Либор.

Дидие Вале, непосредствен и дълготраен съдружник на основния изпълнителен шеф на SocGen Фредерик Одеа, стартира кариерата си в огромната френска банка през 2000-а година и беше основен финансов шеф от 2008-а до 2012-а година, като оттогава насам беше отпред на поделението за капиталово банкиране.

" Работихме дружно повече от 15 години. Бих желал да изразя цялото си почитание и другарство, които имам към Дидие ", означи Фредерик Одеа в имейл към личния състав на банката, оповестява Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР