Акциите на собственика на Facebook - Meta Platforms Inc, поевтиняха

...
Акциите на собственика на Facebook - Meta Platforms Inc, поевтиняха
Коментари Харесай

Потребителите на Facebook намаляват, акциите на Meta поевтиняха с 20%

Акциите на притежателя на Фейсбук - Meta Platforms Inc, поевтиняха с над 20% в следборсовата сесия през вчерашния ден, откакто компанията разгласи по-слаби от предстоящите прогнози, изтъквайки като причина направените от Apple промени по отношение на поверителността на данните и повишената конкуренция за консуматори от страна на платформи, като TikTok.

Фейсбук за първи път регистрира спад в броя на дейните дневни консуматори, спрямо предходното тримесечие, които понижават от 1.930 до 1.929 милиарда.

От Meta акцентираха като една от аргументите направените от Apple Inc промени по отношение на поверителността на данните, които затрудняват марките при таргетирането на консуматори във Фейсбук и Instagram. От Meta също по този начин показаха макроикономически проблеми, като забавяния по веригите на доставки.

Технологичният колос, който е подложен на напън и от платформи, като TikTok и YouTube, разгласи, че чака закъснение на растежа на приходите през идното тримесечие поради повишената конкуренция за времето на потребителите и смяна в ангажираността към функционалности, като късите видеа Reels, които генерират по-малко доходи.

От Фейсбук оповестиха, че са имали 2.91 милиарда месечни консуматори през четвъртото тримесечие, като броят им не нараства, спрямо предходните три месеца.

Поевтиняването на акциите на Meta след края на борсовата сесия през вчерашния ден изтри 200 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията, до момента в който компании, като Twitter Inc, Snap Inc и Pinterest Inc, изгубиха добави 15 милиарда $ от цената си.

Акциите на Alphabet Inc, която разгласи рекордни тримесечни продажби във вторник, поевтиняват с близо 2%.

Meta, която е притежател на втората най-голяма платформа за цифрови реклами в света след Гугъл, преди този момент беше предизвестила, че рекламният й бизнес е изправен пред "значителна неустановеност " през четвъртото тримесечие.

Главният финансов шеф на Meta съобщи пред анализатори, че резултатът от направените от Apple промени може да бъде „ от порядъка на 10 милиарда $ " за 2022 година, осведоми Ройтерс.

Направените от Apple промени дават опция на потребителите да изключват следенето на интензивността им в интернет от страна на приложенията, като по този метод рекламодателите могат по-трудно да разчитат на данни за създаването на нови артикули и да са толкоз осведомени с пазара си.

От Meta предвидиха доходи за първото тримесечие в размер на сред 27 и 29 милиарда $. Очакванията на анализаторите са за 30.15 милиарда $, съгласно данни на Refinitiv.

Приходите на компанията, по-голяма част от които идват от продажби на реклама, нарастват до 33.67 милиарда $ през четвъртото тримесечие, спрямо 28.07 милиарда $ година по-рано. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за 33.40 милиарда $.

Нетната загуба от притежаваната от Meta компания за добавена и виртуална действителност Reality Labs възлиза на 10.2 милиарда дoлара за цялата 2021 година, спрямо 6.6 милиарда $ в миналата година.

Марк Закърбърг беше предизвестил преди този момент, че вложенията на компанията в тази сфера ще понижат оперативната облага за 2021 година с 10 милиарда $ и няма да са печеливши "в близко бъдеще. "

Reality Labs регистрира към 2.3 милиарда $ доходи през 2021 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР