Акциите на производителя на луксозни стоки Moët Hennessy Louis Vuitton

...
Акциите на производителя на луксозни стоки Moët Hennessy Louis Vuitton
Коментари Харесай

Продажбите Louis Vuitton надминаха очакванията, акциите скочиха с 11%

Акциите на производителя на първокласни артикули Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) скочиха с 11% до 760,7 евро, съгласно данни от борсата Euronext Paris. За финален път скъпите бумаги на сдружението са се търгували на това равнище на 15 септември 2023 година Преди ден, 25 януари, компанията разгласява финансовия си доклад за 2023 година

Според CNBC продажбите на компанията през 2023 година са надхвърлили упованията на анализаторите, което е и самобитен добър сигнал за положението на световния първокласен сегмент. Освен това компанията усили годишния си дял. LVMH регистрира продажби от 86,15 милиарда евро (93,34 милиарда долара) през 2023 година, надминавайки консенсусните прогнози и показан органически растеж от 13% по отношение на миналата година. Резултатът беше подсилен от годишен растеж от 14% в бранша на модата и кожените произведения, както и растеж от 11% в парфюмерията и козметиката. В същото време продажбите на виновност и спиртни питиета понижават с 4%.

„ Нашите резултати през 2023 година илюстрират изключителната прелест на нашите обекти, макар година, измъчвана от стопански и геополитически провокации “, сподели ръководителят и основен изпълнителен шеф на LVMH Бернар Арно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР