Акциите на приносител да бъдат премахнати и постепенно да бъдат

...
Акциите на приносител да бъдат премахнати и постепенно да бъдат
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието предлага законови промени за подобряване на инвестиционния климат

Акциите на предявител да бъдат отстранени и последователно да бъдат сменени с поименни акции. Това е един от целите, залегнали в плана на Закон за изменение на Търговския закон, който Министерство на правораздаването разгласява за публично разискване. Детайлно написаните промени са обусловени от голям брой фактори, измежду които е фактът, че акциите на предявител са неразрешени или в развой на възбрана и надлежно на подмяна в редица развити и разрастващи се страни по света. Това е по този начин, тъй като се смята, че те могат да подкрепят действия като пране на пари, финансиране на тероризма и отбягване на данъчно облагане.

Необходимостта от въвеждане на препоръчаните с плана промени произтича и от съществуващия риск във връзка с прозрачността на информацията за лицата, притежаващи акции на предявител. Особеното при акциите на предявител е, че лицето, което упражнява фактическата власт върху акциите на предявител, е титуляр на правата по тях. Това прави промяната на притежателя доста лесна, като за това е належащо само физическото предаване на акциите.

Също по този начин към сегашния миг в България няма законово обвързване да се оповестява информация за притежателите на акциите на предявител.

Като цяло измененията имат за цел въвеждане в българското законодателство на висок стандарт за бистрота и продан на информация за данъчни цели във връзка с комерсиалните сдружения, издали акции на предявител. По този метод ще се подсигурява съблюдаване на разпоредбите от страна на всички участници в комерсиалния оборот, което ще бъде от изгода за българския бизнес като цяло, тъй като от репутацията на Република България като транспарантна данъчна пълномощия зависи капиталовият климат в страната. Ще бъдат облагодетелствани и всички български жители, доколкото от капиталовия климат и положението на стопанската система зависи благосъстоянието на всеки един от тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР