Акциите на Netflix се сриват с над 30% при старта

...
Акциите на Netflix се сриват с над 30% при старта
Коментари Харесай

Акциите на Netflix се сринаха с 30%, абонатите на платформата намалели

Акциите на Netflix се срутват с над 30% при старта на днешната търговия на Уолстрийт, откакто огромната компания за стрийминг услуги обяви  понижаване на нейните клиенти през последното тримесечие за пръв път от своето битие.

Базираната в Калифорния Netflix съобщи късно във вторник вечерта, че десетилетният растеж на нейните клиенти е завършил през първото тримесечие на 2022 година и че е станало “по-трудно да се усили броят на клиентите на доста пазари по света”.

Компанията разгласи финансовите си резултати, съобщавайки, че броят на платените клиенти е намалял с към 200 хиляди до 221,64 милиона броя по отношение на предходното тримесечие. Спадът е реалност, откакто Netflix подвигна цените в Съединени американски щати и Канада и това докара до загуба на 640 хиляди от нейните клиенти.



Голямата американска платформа за стрийминг услуги означи, че чака абонаментите да спаднат с нови приблизителни 2 милиона идните три месеца.

Данните изненадаха отрицателно финансовите пазари, които предвидиха близо 5.5 милиона нови клиенти на платформата за първите 6 месеца на годината.

Приходите на Netflix пък набъбнаха през първите три месеца на 2022 година с 9,8% по отношение на същото тримесечие година по-рано до 7,87 милиарда $. В същото време обаче чистата облага спада до 1,6 милиарда $ или по 3,53 $ на акция.

Новината за намаляващите клиенти провокира срив на акциите на Netflix с над 30% при старта на търговията на Уолстрийт, което значи, че през днешния ден пазарната капитализация на компанията може да “се стопи” с близо 40 милиарда $, откакто през вчерашния ден акциите ѝ затвориха с покачване от 3,2% до 348,61 $ за акция – тъкмо преди да бъдат показани слабите финансови резултати за последното тримесечие.

Сривът на акциите на Netflix може да се популяризира към акциите на другите водещи телевизионни и кино компании за стрийминг услуги.

Акциите на компанията Walt Disney, която е притежател на услугата за стрийминг Disney Plus, се намаляват с над 5% преди старта на търговията на Уолстрийт, до момента в който акциите на стрийминг платформата Roku, занимаваща се и с хардуерен бизнес, спадат с към 8%. Акциите на услугата за стрийминг на музика Spotify пък се намаляват с над 4% преди началото на днешната търговия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР