Акциите на немската Dialog Semiconductor поевтиняха рязкоАкциите на чипмейкъра Dialog

...
Акциите на немската Dialog Semiconductor поевтиняха рязкоАкциите на чипмейкъра Dialog
Коментари Харесай

Чипмейкър затъва след загуба на поръчки от Apple

Акциите на немската Dialog Semiconductor поевтиняха внезапно

Акциите на чипмейкъра Dialog Semiconductor поевтиняха със 17% в петък, вследствие на решение на Apple

Apple е способна да въздейства на ориста на своите сътрудници в полупроводниковата промишленост, в редица случаи – отрицателно. Това се случва сега и с компанията Dialog Semiconductor – производител на контролери за зареждане на смарт телефони.

Решение на Apple да пренасочи поръчките си на контролери за новите модели iPhone към два други доставчика доведе до внезапен спад в котировките на Dialog Semiconductor. На борсата в петък акциите на немския производител на чипове поевтиняха със 17% – до минималната си стойност за последните четири години.
още по тематиката
Очаква се тази година Apple да понижи поръчките на чипове от Dialog Semiconductor с към 30% по отношение на в началото планувания размер. Производителят на iPhone не е обяснил претекстовете си за промяна на доставчика и с кои нови сътрудници ще работи, заяви Ройтерс.

Подобно разтърсване Dialog Semiconductor претърпя и предходната година, когато се появиха клюки, че Apple създава лични контролери за зареждане на смарт телефони. Според пазарните наблюдаващи, над половината от приходите на Dialog идват от доставка на контролери за Apple.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР