Акциите на МВР продължиха с пълна сила и в деня

...
Акциите на МВР продължиха с пълна сила и в деня
Коментари Харесай

МВР с акции в страната: Срещу купуването на гласове

Акциите на Министерство на вътрешните работи продължиха с цялостна мощ и в деня за размисъл. На доста места в страната задачата е превантивна. Работи се на адреси, за които има сигнали от педишните избори.

Само в Бургаско общо формирани досъдебни производства са 27, като най-вече са на територията на община Бургас.

„ Като се стартира от директното предложение на парични средства за следен избор, преминем през опрощаване на вересии в дребните магазинчета. Друга скица са опрощаване на част от вноските по микрокредити или пък такива в заложни къщи”, изясни шефът на ОДМВР-Бургас ст. Комисар Калоян Калоянов.

Сериозно застъпен е и корпоративният избор, при който чиновници са принуждавани да гласоподават с избран номер. Новост е, че търговците към този момент сами чакали да получат оферта от политическите обединения. Цената на глас в варирала от 40 до 60 лв., настояват от Министерство на вътрешните работи.

„ Появата на т-нар категория „ търговци на гласове”. Това са хора, които обезпечават гласове и не работят за избрана политическа партия, а си оферират услугите на тези партии които надлежно имат потребност от такива”, прибавя Калоянов.

На другия завършек на България – в Монтана обстановката не е по-различна. Там също в няколко общини са открити описи с имена и суми, за които е обяснено, че са тетрадки с вересии.

„ Действително сме намерили такива материали и документи, правят се цялостни инспекции за определяне какво е изписано в тези бележници, разпитват се очевидци, ревизира се документацията”, споделя шефът на ОДМВР Монтана – Бисер Йончев.

Сумите за глас са сходни. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че акциите ще продължавт и в деня на вота.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР