Акциите на Microsoft отбелязват стабилен напредък през тази година, макар

...
Акциите на Microsoft отбелязват стабилен напредък през тази година, макар
Коментари Харесай

Акциите на Microsoft може да се изстрелят до $450 – ето кога

Акциите на Microsoft означават постоянен прогрес през тази година, въпреки и с периодически неуспехи, дължащи се на мечи пазарни придвижвания.

Въпреки това анализаторите поддържат оптимистични прогнози за акциите, като някои от тях плануват те да доближат най-малко $450 през идващите 12 месеца.

Няколко известни специалисти от Уолстрийт предоставиха своите целеви цени за акциите на MSFT през последните три месеца, като най-ниската цел е избрана на $450, което демонстрира нарастване по отношение на актуалната цена. Един изключително бичи надъхан специалист, Джоел Фишбейн от Truist Financial, дефинира цел от $600, което допуска доста нарастване на цената на акциите на Microsoft с малко над 44%.

Фишбейн приписва устойчивата инерция на Microsoft на фокуса ѝ върху изкуствения разсъдък (AI) и разширението ѝ в тази област. Той счита, че напъните на Microsoft в региона на AI, дружно с придобиването на компанията за игри Activision Blizzard, ще продължат да подтикват растежа през идващите тримесечия.

Други анализатори обаче, като Риши Джалурия от RBC Capital и Грег Московиц от Mizuho Securities, са определили по-консервативни целеви стойности от $450. Джалурия акцентира капацитета на Microsoft да завоюва пазарен дял в облачните услуги, изключително с платформата Azure, която се възползва от тактиката на компанията за изкуствен интелект. Московиц, въпреки това, натъртва на стартирането на Copilot за сигурност на Microsoft и чака позитивна реакция от страна на клиентите заради модела на ценообразуване, основан на потреблението.

Като цяло представянето на акциите на Microsoft е подкрепено от напъните ѝ в региона на изкуствения разсъдък и стратегическите придобивания, което докара до обилни облаги през миналата година. Докато някои анализатори са определили високи целеви цени, други са по-консервативни, само че всички остават оптимистично настроени за вероятностите на Microsoft за предстоящ напредък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР