Акциите на Marriott International Inc. се понижават с цели 5,6%

...
Акциите на Marriott International Inc. се понижават с цели 5,6%
Коментари Харесай

Хотелиерската верига Marriott призна за кражба на лични данни на 500 млн. клиента

Акциите на Marriott International Inc. се намаляват с цели 5,6% на извънборсовата търговия, откакто водещият американски хотелиерски оператор разкри, че е имало " случай ", обвързван със сигурността въз основата данни за резервации на посетители на нейната хотелска верига Starwood Hotel, съдържащата към 500 милиона клиента, оповестява Ройтерс.

Разследване на компанията е посочило, че неупълномощено лице е копирало и криптирало нейна информация и че от 2014 година насам същото лице е имал неоторизиран достъп до вътрешната мрежа на Starwood Hotel.

За към 327 милиона от гостите и клиентите на Starwood, хакнатата информация е включвала композиция от име, пощенски адрес, телефонен номер, имейл адрес, номер на паспорта, информация за профила в Starwood Preferred Guest, както и дата на раждане и пол, допълниха от Marriott.

За някои от клиентите, открадната информация е включвала и номера на платежни карти, както и периода на тяхното приключване, макар че самите данни за картите са били криптирани. Има две съставни елементи, нужни за декриптиране на номерата на платежните карти, само че най-малко все още от Marriott показват, че не изключват опцията и двете декриптиращи съставни елементи също да са били откраднати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР