Акциите на листнати на борсата китайски компании, в които Ant

...
Акциите на листнати на борсата китайски компании, в които Ant
Коментари Харесай

Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре

Акциите на листнати на борсата китайски компании, в които Ant Group е главен акционер, се покачиха в понеделник след новината от уикенда, че създателят на финтех колоса Джак Ма се отхвърля от контрола.

Листнатите в Хонконг акции на Alibaba скочиха със 7%. Тези на Longshine Technology Group Co Ltd, Jilin Zhengyuan, Shanghai Golden Bridge Infotech Co, Orbbec Inc и Hundsun Technologies също се покачиха.

Ant индиректно има дялове, вариращи от над 20% до малко над 5% в тези компании.

Финтех компанията, стояща зад разплащателната мрежа Alipay, заяви в събота, че създателят Джак Ма ще се откаже от контрола върху компанията. Ходът е част от ремонта на компанията, която бе подложена на тежки регулаторни репресии. Ударът на закона се стовари с цялостна мощ върху Ant в навечерието на дебюта ѝ на борсата преди две години, който се очакваше да е най-големият в света.
 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group
Редмънд Уонг, пазарен пълководец за Голям Китай в Saxo Markets сподели, че отстъпването на контрола на Джак Ма върху Ant и други бизнеси ще помогне за унищожаване на някои несигурности и ще проправи пътя за развиване и разширение на бизнеса на групата. По думите му смяната е контрактувана с управляващите.

А настроенията на вложителите към китайския интернет бранш евентуално ще се подобрят още повече. “
IPO спекулации
IPO-то на Ant за 37 милиарда $, което би било най-голямото в света, бе анулирано в последния миг през ноември 2020 година, което докара до наложително преструктуриране на компанията за финансови технологии. Даде мотив и за спекулации, че китайският милиардер ще би трябвало да отстъпи контрола.

Morgan Stanley, в изследователска записка от 8 януари, сподели, че ще издигне Alibaba до своя „ най-хубав избор “ на акции в китайската интернет промишленост през 2023 година, цитирайки облекчаването на регулациите като част от аргументите за решението си.

Въпреки че някои анализатори споделиха, че отводът от надзор може да разчисти пътя за Ant към първично обществено предложение, измененията, оповестени в събота има възможност да доведат до в допълнение закъснение заради разпоредбите за листване.

Китайският вътрешен пазар на А-акции изисква фирмите да изчакат три години след смяна в контрола, с цел да се листнат. На пазара STAR в Шанхай интервалът е две години, а Хонконг – една.

Ant сподели в неделя, че няма проекти да инициира IPO.
 Джак Ма, който не схваща от технологии и сътвори интернет колос
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинAlibaba Джак Ма акции ПоследниНай-четениКомпании 32 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари 128 Светът презира мощния $, само че не може без него Политика 272 Радев желае да знае дали Политическа партия ще се сдобри с ГЕРБ Компании 128 Goldman Sachs редуцира хиляди чиновници Компании 10785 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Хай-тек 10707 6G може да употребява хората като източник на сила Компании 9752 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Личности 3500 „ Ще си пандизчия или милионер “: Защо Брансън напуща учебно заведение на 15 Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР