Акциите на компанията, която предоставя споделени офиси WeWork паднаха с

...
Акциите на компанията, която предоставя споделени офиси WeWork паднаха с
Коментари Харесай

От $47 милиарда пазарна капитализация някога до 121 милиона сега: компанията, чиито акции се сринаха с 50%, след новина за фалит

Акциите на компанията, която дава споделени офиси WeWork паднаха с близо 50% до рекордно ниско равнище. Това се случи единствено за ден, след известия в медиите, че компанията възнамерява да подаде молба за банкрут още идната седмица.

Компанията от няколко години насам се бори с огромни задължения и големи загуби. Някога оценена на 47 милиарда $, в този момент има пазарна капитализация от едвам към 121 милиона $. През тази година компанията се е обезценила с към 96%. За последно акциите се търгуваха на историческо дъно от 1,18 $.
 Загубите на WeWork се учетвориха до $2,1 милиарда
Загубите на WeWork се учетвориха до $2,1 милиарда

Компанията може да има още едно тримесечие живот

Плановете на американската компания за IPO се сринаха през 2019 година, поради песимизъм по отношение на бизнес модела й за взимане на дълготрайни лизинги и отдаване чартърен за кратковременен проект. WeWork стана обществена през 2021 година при доста по-ниска оценка от в началото предстоящата. Компанията ще остане черно леке ​​за SoftBank, което наля милиарди в напъните си да поддържа стартъпът, който в никакъв случай не е осъществила облага.

WeWork обмисля подаването на молба по глава 11 в Ню Джърси, съгласно известия на Wall Street Journal. Още през август WeWork предизвести, че може да банкрутира. Междувременно доста мениджъри, в това число основният изпълнителен шеф Сандип Матрани, напуснаха.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР