Акциите на компаниите за социални медии Snap и Meta скочиха

...
Акциите на компаниите за социални медии Snap и Meta скочиха
Коментари Харесай

Акциите на Snapchat и Meta поскъпнаха заради доклада, че Байдън може да забрани TikTok в САЩ

Акциите на фирмите за обществени медии Snap и Meta скочиха в следборсовата търговия през вчерашния ден, откакто бе обявено, че администрацията на президента Байдън обмисля да забрани TikTok в Съединени американски щати, в случай че китайските притежатели не продадат дяловете си в компанията зад приложението – китайската ByteDance.

Акциите на Snap нарастнаха с близо 7%, а тези на Meta – с над 2%, откакто The Wall Street Journal заяви, че TikTok е изправен пред допустима възбрана в Съединени американски щати, в случай че ByteDance не се съобрази с предлагането на администрацията на Байдън.

Както Snap, по този начин и Meta са изправени пред яростна конкуренция за вниманието на потребителите от страна на TikTok и показаха свои лични артикули за къси видеоклипове, с цел да се конкурират с платформата. Според изследване на Insider Intelligence, през тази година възрастните в Съединени американски щати ще прекарват приблизително 55,8 минути дневно в TikTok, спрямо 30,8 минути в Snapchat, 30,6 минути в Instagram, благосъстоятелност на Meta, и 30,2 минути във Фейсбук, още веднъж благосъстоятелност на Meta.

Миналата седмица Белият дом изрази поддръжка за скорошен законопроект на Сената, който ще даде на администрацията на президента Джо Байдън опцията да забрани TikTok в Съединени американски щати.

Американските законодатели показаха угриженост, че TikTok, заради своята китайска благосъстоятелност съставлява евентуална опасност за националната сигурност, като американският сенатор Марк Уорнър неотдавна съобщи, че „ тази конкуренция с Китай за това кой господства в софтуерните области, в действителност е мястото, където се намира връзката на националната сигурност отсега нататък “.

ByteDance се опълчи на тези изказвания и в изказване от сряда съобщи:

Ако задачата е отбрана на националната сигурност, продажбата не взема решение казуса: смяната на собствеността няма да наложи нови ограничавания върху потоците от данни или достъпа до тях.

В изказването се твърди още:

Най-добрият метод да се отговори на опасенията по отношение на националната сигурност е с транспарантна, основана в Съединени американски щати отбрана на данните и системите на американските консуматори, със постоянен мониторинг, инспекция и верификация от трети страни, които към този момент прилагаме.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР