Акциите на HP записаха най-доброто си представяне на борсата от

...
Акциите на HP записаха най-доброто си представяне на борсата от
Коментари Харесай

Компанията на Бъфет спечели 650 млн. долара от дела си в HP при неговото разкриване

Акциите на HP записаха най-хубавото си показване на борсата от повече от две години в четвъртък, като вследствие на това капиталовата компания Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет стана по-богата с близо 650 милиарда $, написа Си Ен Би Си.

В сряда Berkshire показа обществени собствеността си върху 121 млн. акции на HP, което я прави най-големия акционер в производителя на лични компютри и принтери, изпреварвайки Vanguard.

Акциите на HP нарастнаха с 14,75% след разкриването на информацията, което усили цената на каузи на Berkshire от 4,2 милиарда $ на 4,85 милиарда $. Това бе най-голямото рали за книжата на HP от първите дни на пандемията от COVID-19 през март 2020 година насам.

Светкавичната пазарна реакция към разкрития дял на Berkshire демонстрира огромното внимание, което вложителите не престават да обръщат на дейностите на Бъфет. HP в този момент е втората по величина инвестиция на  Berkshire в софтуерния бранш след тази в Apple. Berkshire има акции в производителя на iPhone на стойност над 150 милиарда $.

Бъфет избягваше софтуерния бранш, преди холдинговата му компания да стартира да натрупа акции на Apple през 2016 година Apple се конкурира с HP на пазара на лични компютри.

Докато Apple продължава да е източник на постоянен напредък, HP е по-скоро стойностна инвестиция. Преди четвъртък акциите на HP се търгуваха на цена, която е към осем пъти по-висока от бъдещата облага, до момента в който това съответствие е 21 пъти за &P 500 и 27 за Apple.

Инвестицията на Бъфет идва в нерешителен миг за пазара на лични компютри. Продажбите на преносими компютри и настолни компютри внезапно набъбнаха по време на пандемията, стимулирайки производителите, в това число HP. Но някои пазарни анализатори считат, че растежът на доставките на компютри ще се забави фрапантно през идната година и че търсенето е минало своя пик.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР