Акциите на First Republic Bank поевтиняха с повече от 22%

...
Акциите на First Republic Bank поевтиняха с повече от 22%
Коментари Харесай

Биткойн проби $28,000 – First Republic Bank пред фалит?

Акциите на First Republic Bank поевтиняха с повече от 22% в следборсовата търговия, макар подхванатите от компанията стъпки за подсилване на салдото си и редуциране на работната мощ, откакто депозитите ѝ спаднаха през първото тримесечие на фона на банковата рецесия в Съединени американски щати.

Според изказването за приходите от 24 април, депозитите на банката са спаднали до към $104.5 милиарда (спад с 35.5%) през първото тримесечие на тази година в съпоставяне със $176 милиарда през четвъртото тримесечие на 2022 година Този спад е осъществен даже откакто First Republic получи помощ в размер на $30 милиарда от Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase и Wells Fargo.

Без помощта от $30 милиарда, спадът на депозитите на First Republic щеше да бъде съвсем $102 милиарда.

First Republic съобщи, че е почнала да изпитва невиждан отлив на депозити на 10 март, малко след банковата рецесия в Съединени американски щати, само че нещата са почнали да се стабилизират, откакто е получила $30 милиарда на 16 март.

Според информацията необезпечените депозити от банките са разрешили на First Republic да понижи краткосрочните си заеми и към 21 април 2023 година общият размер на депозитите е бил $102.7 милиарда.

На 24 април акциите на банката затвориха с растеж от 12.2% до $16 за акция, само че по-късно спаднаха с 22.19% в следборсовата търговия, защото вложителите направиха обзор на резултатите за първото тримесечие и решиха евентуалния резултат от увеличението на разноските за финансиране за банката, защото Фед продължава да покачва лихвените проценти до най-високото им равнище от 2007 година насам.

След направената преценка от страна на инветиторите, акциите се сринаха до $8.10 за брой, като все още на затварянето на пазара в понеделник те бяха поевтинели с повече от 87% от началото на 2023 година


 


Според ръководителя на изследванията в Collective Shift цената на Биткойн се е повишила незабавно откакто бизнес репортерът на Fox News Чарлз Гасперино заяви, че банкерите, работещи с First Republic Bank, чакат институцията да премине под държавен контрол.

Цената на Биткойн (BTC) се увеличи с 3.6% през последните 24 часа, заради появилите се опасения за възможен следващ банкрут на банка. Като все още на писане на публикацията флагманската криптовалута се търгува на цена от малко над $29,000.

Дневният размер на търговията на актива е $18.9 милиарда при $548.8 милиарда пазарна капитализация.

Също по този начин английската мултинационална банка, Standard Chartered съобщи , че Биткойн може да доближи $100,000 до края на 2024 година, добавяйки, че по този начин наречената е завършила.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР