Акциите на европейските компании, произвеждащи потребителски стоки са на път

...
Акциите на европейските компании, произвеждащи потребителски стоки са на път
Коментари Харесай

Какво да очакват европейските потребители и търговци през 2019 г.?

Акциите на европейските компании, произвеждащи потребителски артикули са на път да отбележат най-големия си годишен спад от 10 години и най-лошото може към момента да не е завършило нито за фирмите, нито за вложителите.

Политическата неустановеност в доста елементи на района, рухването на доверието на потребителите и опцията за повишение на лихвените проценти значи, че възможностите са против тези, които разчитат на потребителите, даже без да вземем поради регулаторното стягане и времето. Скорошните предупредителни сигнали от Asos и Sports Direct International надали ще бъдат последни.

" Въпреки че заетостта нараства и разполагаемият приход действително нараства, потребителите към момента не се усещат уверени ", споделя Иан Ормистон, управител на фонда Merian Global Investors в Лондон. " Европа към момента е много нежен пазар ".

Ето какво би трябвало да следим през 2019 година

Коледни продажби

Някои търговци на дребно с физически магазини ще бъдат изправени пред сериозен празничен сезон и продажбите им може да дефинират дали кредиторите ще продължат да ги поддържат.

" Да кажеш, че Коледната е жизненоважна за търговците на дребно е като да кажа, че хората се нуждаят от О2 - преобладаваща част от продажбите и облагата се вършат в този сериозен интервал ", споделя Ерин Брукс, началник на европейската процедура за търговия на дребно в Alvarez & Marsal. " За страдание чакаме, че някои няма да оцелеят през 2019 година "

Инвеститорите ще следят от близко веригата магазини Debenhams на Англия, която направи доста предупредителни сигнали за облагата тази година, и се чака да даде настояща информация за търговията на 10 януари- денят на годишното общо заседание. Акциите паднаха до рекордно ниско равнище края на този месец и през 2018 година са спаднали със 87%.

Планове за разширение

Ocado Group е на път да стане най-добре представящата се акция в показателя Stoxx 600 тази година след оповестяването на поредност от интернационалните съглашения за лицензиране на технологии, в това число договорката с Kroger, която накара колебаещите се спекуланти да затворят своите къси. Инвеститорите ще следят от близко всички нови покупко-продажби през 2019 година, както и напредъка по настоящия контракт с Kroger.

Пазарната компания Fevertree Drinks също се интересува от разширение в Съединени американски щати след подписването на съглашение с най-големия дистрибутор на алкохол в Северна Америка, Southern Glazer`s Wine & Spirits през юли.

Друга акция, която би трябвало да бъде следена, е Asos, откакто търговецът на фешън облекла в Съединени американски щати предизвести, че растежът на продажбите ѝ е подложен на възходящ напън от влошаващия се климат. Компанията има задоволително ликвидност за близкото бъдеще, само че може да се наложи да понижи упоритостите си за разноски и напредък, в случай че паричните потоци не се подобрят, съгласно Morgan Stanley.

Регламент за тютюна

Акциите на British American Tobacco и Imperial Brands се намаляват с 49% и 27% и означават най-лошите си години. И въпреки всичко множеството анализатори остават оптимисти във връзка с вероятностите и за двете компании, като междинната ценова цел се чака да се повиши с над 30% от актуалните равнища.

Инвеститорите се тормозят за регулаторното стягане, откакто администрацията по храните и медикаментите удостовери, че желае да забрани цигарите с ментол, както и да предприеме други политически дейности за ограничение на продажбите на ароматизирани електронни цигари.

Влияние на времето

Германските Zalando и Hugo Boss, английската компания Moss Bros Group и полската CCC са измежду стилните търговци на дребно, които упрекнаха извънредно горещото и изсъхнало лято за разочароващите облаги тази година. Инвеститорите възнаградиха търговците на дребно, които са приспособили бързо продуктовата гама към преминете във времето, и наказаха тези, които не са съумели да се оправят.

" Промените в климата носят крайности, които водят до пропускане на цели сезони - не е идеална обстановка, в случай че продавате съоръжение за зимни спортове или облекло, където потреблението се дължи на промяната на сезона ", сподели Мериан Ормистън. " Това рекордно горещото лято може да е изключение, само че наклонността допуска, че това ще се случва по-често, което тормози търговците на дребно ".

Изменението на климата

Възможна регулаторна интервенция, обвързвана с изменението на климата, е друга област, която би трябвало да бъде следена. Модните търговци на дребно, в това число Marks & Spencer Group, Primark на Associated British Foods, Burberry Group, Boohoo Group и Asos се изправиха пред Комитета по екологичен одит през ноември, с цел да отговорят на въпроси, свързани с устойчивостта и труда. Парламентът на Англия може да обмисля способи, по които да се намеси, съобщи тогава Morgan Stanley.

Другите браншове, които може да са изправени пред по-строги регулации заради изменението на климата, включват петрола и индустрията./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР